Доступність посилання

ТОП новини

Результати виборів Президента не створюють юридичних підстав для переформатування коаліції – Власенко


Народний депутат від БЮТ Сергій Власенко вважає, що результати президентських виборів не створюють юридичних підстав для переформатування коаліції у Верховній Раді.

Про це він заявив у неділю в ефірі «5-го каналу».

«Я хотів би звернути увагу, що ми обирали не імператора, не царя, не Президента з повноваженнями Кучми. Тому формально юридично вибори Президента жодним чином не пов’язані з формуванням парламентської коаліції», – сказав Сергій Власенко.

За його словами, навіть офіційні результати, оголошені Центральною виборчою комісією, свідчать про те, що в цих виборах немає переможених і переможців.

«Виборці України поділилися практично навпіл. Тому говорити про те, що хтось виграв, а хтось програв в цій ситуації – мені здається було б не дуже доречним. І я би не пов'язував напряму президентські вибори з можливим переформатуванням або формуванням нової коаліції», – додав Власенко.

«Незалежно від того, хто буде обраний Президентом, він не має повноважень втручатися у формування коаліції – у нього немає таких повноважень. Він лише подає кандидатуру двох міністрів і не більше. Тобто Президент не має повноважень і впливу на участь в цих переговорах, він не є суб’єктом парламентських переговорів», – наголосив Сергій Власенко.
XS
SM
MD
LG