Доступність посилання

ТОП новини

Меркель задоволена планом порятунку Греції


Канцлер Німеччини Ангела Меркель сьогодні висловила задоволення угодою, досягнутою країнами зони євро, щодо надання фінансової допомоги Греції.

«Я думаю, що Європа довела свою спроможність працювати над вирішенням важливих питань і водночас захищати стабільність євро та демонструвати солідарність щодо країни, яка потрапила в скрутне становище. Для нас усіх важливо, щоб наша спільна валюта залишалася стабільною і в майбутньому. Тому вчора був дуже важливий день для євро», – сказав Меркель.

Усі 16 країн єврозони підтримали на вчорашньому саміті ЄС план порятунку економіки Греції, який запропонували Франція та Німеччина.

Кризовий фонд допомоги, за неофіційними даними, може скласти до 22 мільярдів євро. Офіційну суму не називали. Передбачається, що основну частину цих коштів нададуть країни єврозони, а решту Міжнародний валютний фонд.

Однак ці заходи порятунку Греції, які мають низку суворих умов, наберуть чинності повністю чи частково тільки в разі, якщо Афінам не вдасться отримати кредитів на міжнародних ринках.

Таким чином Євросоюз дав зрозуміти Греції, що готовий її підтримати, однак закликав цю країну продовжити самостійно шукати вихід зі складної ситуації.

Прем’єр-міністр Греції Йоргос Папандреу висловив задоволення у зв’язку з ухваленим в Брюсселі рішенням.
XS
SM
MD
LG