Доступність посилання

ТОП новини

В’ячеслав Кириленко критикує Президента, що той не пішов до всіх Церков


Партія «За Україну!» стурбована діями Президента Віктора Януковича, що не сприяють єднанню й порозумінню українських церков та християн, які належать до різних конфесій, мовиться в заяві партії за підписом її голови В’ячеслава Кириленка.

Янукович та його оточення з першого дня перебування при владі демонструють цілковиту підтримку єдиній церковній інституції – Українській православній церкві Московського Патріархату, звертає увагу автор заяви.

Так само й на Великодні свята Янукович відвідав богослужіння виключно в УПЦ Московського Патріархату. При цьому Президент проігнорував Службу Божу в Українській православній церкві Київського Патріархату, Українській автокефальній православній церкві та Українській греко-католицькій церкві, чим не сприяв зміцненню поваги до всіх українських церков та порозумінню християн різних конфесій, мовиться в заяві.

Партія «За Україну!» розцінює такі дії Президента Януковича як прагнення зупинити діалог щодо об’єднання різних гілок українського православ’я в єдину помісну православну церкву, що розпочався останнім часом.

Партія в своїй заяві вимагає від Президента Януковича «виявляти належну повагу до всіх українських церков та припинити ділити віруючих на сорти».
XS
SM
MD
LG