Доступність посилання

ТОП новини

Україна запустить мікросупутник для зондування Землі у листопаді


Національне космічне агентство має намір запустити мікросупутник МС-2-8 у листопаді 2010 року. Як повідомили в державному підприємстві «Південний машинобудівний завод», запуск планується здійснити українською ракетою-носієм «Дніпро».

За оприлюдненою інформацією, безкорпусний супутник сконструйований і виготовлений за сучасними технологіями КБ «Південне» на замовлення Національного космічного агентства. Сучасне програмне забезпечення і навігація дозволить автоматично чітко орієнтувати супутник по відношенню до Землі.

Появу цього супутника пояснюють тим, що зараз на світовому ринку існує стабільний попит на знімки, необхідні для картографії, контролю стану сільгоспугідь і зон надзвичайних ситуацій.

Мікросупутник призначений для дистанційного зондування Землі. Апарат дозволить розв’язувати низку практичних і наукових завдань, приміром, моніторити рослинні і ґрунтові покриви суші.

Ракета-носій «Дніпро» створена на базі міжконтинентальної балістичної ракети РС-20, розробленої і виготовленої у Дніпропетровську, на КБ «Південне» та заводі «Південмаш», в кооперації з українськими та російськими підприємствами.

Недавній її пуск відбувся 8 квітня.
XS
SM
MD
LG