Доступність посилання

ТОП новини

Дніпродзержинська телекомпанія припинила мовлення через наступ на свободу слова – директор


Дніпродзержинська незалежна телекомпанія «Автор-ТВ» припинила мовлення через наступ на свободу слова. Про це директор телекомпанії Людмила Качанова заявила сьогодні на прес-конференції в інформагентстві «Новий міст».

За її словами, 41 телеканал після більш, ніж 10-річної роботи припинив трансляцію власних програм телекомпанії «Автор-ТВ».

За словами директора, формальна причина закриття телекомпанії у Дніпродзержинську – закінчення терміну договору про оренду приміщення.

«Термін оренди приміщень у КП «Готельний комплекс «Зоря», згідно з договором, який є в телекомпанії, закінчується в грудні 2010 року. Проте фонд комунального майна несподівано заявив, що термін договору закінчується 1 липня і необхідно укласти новий договір з іншими умовами і на конкурсній основі. Ставка орендної плати досі не затверджена сесією міської ради, а умови конкурсу так і не опубліковані. Тому, навіть якщо б телекомпанія і хотіла б укласти договір на нових умовах, вона цього зробити б не змогла», – пояснює директор.

Людмила Качанова розцінює ситуацію, яка склалася довкола телекомпанії, як утиски свободи слова з боку міської влади. За її словами, з березня 2008 року, коли в місті змінилося керівництво, влада зарахувала її телекомпанію до розряду «чужих»: «будь-яка програма розцінювалася як критична по відношенню до міського голови».

Наразі телекомпанія перенесла свій передавач до Дніпропетровська, але питання розміщення працівників і обладнання відкрите. Справу має розглянути суд.
XS
SM
MD
LG