Доступність посилання

ТОП новини

За фактом нападу на журналіста у Дніпропетровську порушили справу


Слідчий відділ Бабушкінського райвідділу міліції Дніпропетровська порушив кримінальну справу за фактом нападу на головного редактора програми «Губернські хронічки» на 9-му телеканалі, члена секретаріату обласного відділення Національної спілки журналістів Бориса Брагінського.

Як повідомили Радіо Свобода у відділі зі зв’язків із громадськістю обласної міліції, справу порушили за статтею 296 частиною 1 Кримінального кодексу України – «хуліганство».

У міліції запевняють, що вжиті «всі необхідні заходи до встановлення та затримання зловмисника».

Сам журналіст розцінює напад на нього як замовний і пов’язаний з професійною діяльністю. Він припускає – його хотіли залякати. Останнім часом його програма активно займалася журналістськими розслідуваннями, пов’язаними з бізнесом, з потенційними кандидатами на посаду міського голови.

«Молода людина міцної статури за бажання завдала би значно більших ушкоджень, як би вона хотіла, аби не контролювала себе. Напад пов’язаний виключно з професійною діяльністю, жодних бізнес або побутових конфліктів у мене немає», – заявив журналіст.

Напад на Бориса Брагінського стався ввечері 12 квітня біля будівлі, де розташовується 9 телеканал. Невідомий молодик напав на журналіста несподівано, штовхнув на землю, завдав численних ударів ногами по голові і втік. Зараз телевізійник перебуває на постільному режимі, у нього струс мозку, численні набряки.

Борис Брагінський – відомий дніпропетровський журналіст, працював головним редактором місцевих редакцій газет «По-днепровски» та «Комсомольская правда», останнім часом є головним редактором проекту «Губернські хроніки» на 9 телеканалі.
XS
SM
MD
LG