Доступність посилання

ТОП новини

Україна бере участь у військових комітетах ЄС і НАТО


У Брюсселі сьогодні відбулося засідання Військового комітету Європейського Союзу на рівні начальників генеральних штабів, у якому взяла участь українська військова делегація на чолі з начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних сил України генералом армії Іваном Свидою.

Як повідомив департамент преси та інформації Міністерства оборони, у своєму виступі Свида поінформував учасників про пріоритети розвитку Збройних сил України та трансформаційні процеси, що відбуваються в українській армії.

Він також звернув увагу начальників генеральних штабів країн-членів ЄС на виконанні Україною міжнародних зобов’язань у військовій сфері та заходах, що здійснюються в рамках перспективного залучення сил та засобів Збройних сил до бойових тактичних груп ЄС і операцій під проводом Євросоюзу з урегулювання криз.

Учасники засідання наголосили, що підтримують рішення України приєднатися до операції Євросоюзу «Аталанта» для боротьбі з піратством і очікують відповідного внеску від української сторони.

Українське Міністерство оборони до цього повідомляє, що Україна є «фактично єдиною країною – не членом Європейського Союзу», яка вже кілька років має можливість регулярно щороку брати участь у засіданнях найвищого військового органу ЄС.

Завтра, мовиться в повідомленні, у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі українська військова делегація візьме участь також у засіданнях Військового комітету НАТО на рівні начальників генеральних штабів.
XS
SM
MD
LG