Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС не звинувачують російських моряків у затопленні українського буксира


У Мiнiстерствi закордонних справ України заявляють, що за наявною iнформацiєю наразi немає жодних пiдстав покладати вiдповiдальнiсть на росiйських морякiв за затоплення українського буксира.

Як повідомляє агентство «Інтрефакс» із посиланням на директора iнформацiйного департаменту МЗС України Олега Волошина, ця надзвичайна пригода за участю корабля Чорноморського флоту Росії є «суто технологiчної аварією», всi обставини i причини якої з’ясовуються за лiнiєю Мiнiстерства транспорту та Мiнiстерства оборони.

«За iнформацiєю МЗС України, наразi немає жодних пiдстав покладати вiдповiдальнiсть на росiйських морякiв. Будь-якi полiтичнi спекуляцiї не доречнi, подiбнi подiї могли статися i з будь-якими iншими суднами», – сказав Волошин.

За його словами, МЗС України сподiвається, що ця подiя не вплине на важливi для двох країн рiшення про залучення вiйськових пiдроздiлiв країн до святкування Дня Перемоги.

Вчора повідомлялося, що великий десантний корабель Чорноморського флоту Росії «Ямал» під час заходу до порту Миколаєва для святкування 9 травня перекинув український буксир «Бузький».

XS
SM
MD
LG