Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти СТБ заявляють про цензуру


Журналісти програми «Вікна» телеканалу СТБ услід за колегами з «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» заявили про системну цензуру. Про це ідеться у відкритому листі, повідомляє «Телекритика».

«Ми підтримуємо колег з телеканалу «1+1» та закликаємо журналістів інших видань приєднатися до спротиву новій цензурі в Україні», – йдеться в заяві.

Журналісти програми «Вікна» заявляють, що почали збирати факти цензури ще впродовж кампанії з виборів Президента, вирішили отримати пояснення щодо цих випадків у керівництва телеканалу та не оприлюднювати їх, щоб никнути використання в передвиборній боротьбі окремих кандидатів у Президенти.

Зараз журналісти вирішили оголосити про системний наступ на свободу слова. Зокрема. За їхніми словами, нова інформаційна концепція «Вікон» передбачає: розповідати про політичні теми «одним рядком» і уникати розлогих матеріалів; відмовлятися від «традиційних журналістських розслідувань»; уникати іронії; не висвітлювати теми про майно та витрати політиків».

Крім того, як йдеться в листі, після виборів почали зміщати акценти в репортажах, пов’язаних із діяльністю міністра освіти Дмитра Табачника, тем УПА та Голодомору.

Вчора про цензуру на телеканалі «1+1» у відкритому листі заявили журналісти ТСН.
XS
SM
MD
LG