Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти ТСН заявляють про цензуру


Журналісти ТСН заявляють про запровадження цензури на телеканалі «1+1». Про це йдеться у їхньому відкритому листі.

«Нам заборонили висвітлювати певні теми і події. Наші сюжети, в яких присутня критика чинної влади, з політичних міркувань знімають з ефіру. Остаточне рішення щодо виходу матеріалу в ефір приймається не редактором випуску, і навіть не шеф-редактором ТСН, а Генеральним директором 1+1», – йдеться в листі.

Журналісти заявляють, що «останньою краплею» став підсумковий випуск ТСН, який вийшов в ефір 2 травня. «Матеріали про політичне протистояння у Верховній Раді перетворилися на класичні приклади інформаційного кілерства. Одразу зауважимо, ми не виступаємо захисниками, симпатиками чи прихильниками опозиції. Свої політичні вподобання журналіст залишає за межами своїх сюжетів. Однак, ми вважаємо, що кожна зі сторін має право на рівних донести свою позицію до глядача», – мовиться в листі.

Журналісти вимагають «негайно припинити ручне керування» Телевізійною Службою Новин, припинити «ганебну практику впровадження «директив», «цінних вказівок» і заборони тих чи інших тем», а також повернути в ТСН базові принципи журналістики: об’єктивність, збалансованість і рівновіддаленість від політичних сил.

У разі ігнорування цих вимог, підписанти обіцяють провести одноденний попереджувальний страйк.

Водночас, журналісти каналу просять міжнародні організації, зокрема ПАРЄ, ОБСЄ звернути увагу на «небезпечні трансформації в інформаційному просторі України, та допомогти українським журналістам зберегти свободу слова, оскільки самотужки протистояти політикам, які нехтують засадами демократичних цінностей надзвичайно важко».
XS
SM
MD
LG