Доступність посилання

ТОП новини

Французи скоротять витрати на відпустки, а шведи – «чемпіони з марнотратства»


Брюссель – На липень і серпень припадає період відпусток переважної більшості європейців. Як свідчить статистика, цього року кожен другий француз, не зважаючи на фінансові труднощі, таки кудись їде у відпустку. Тим часом, навіть у період кризи та її впливу на купівельну спроможність, шведи на відпочинку вважаються наймарнотратнішими європейцями. Слідом за ними йдуть голландці та бельгійці.

Згідно з даними досліджень поважного агентства з вивчень світових ринків під назвою Gfk, найчастіше європейці відправляються у відпустку на південь свого ж континенту. Іспанія, Португалія, південь Франції чи Італія – залишаються улюбленими напрямками понад 40 відсотків німців чи британців. Водночас, неповних 20 відсотків голландців чи бельгійців цьогоріч запланувати провести відпустки у дешевшій та ще до кінця незвіданій Східній Європі.

Опитування мешканців 19 країн заходу континенту виявили, що протягом відпочинку найменше економлять громадяни Швеції. Також своєрідними «чемпіонами з марнотратства» вважаються мешканці Нідерландів та Бельгії.

Відстані й відпустки стають коротшими


А от французи, за останніми даними анкетувань, проведених їхнім вітчизняним соціологічним інститутом Обеа-Інфрафорс, зауважують, що навіть перебуваючи у відпустці, заощаджуватимуть більше, ніж раніше.

«Французи кажуть, що будуть обережні у витратах на розваги, культурні та спортивні заходи, – пояснює представник цього закладу Філіп Тапія. – Водночас, не слід забувати, що серед наших громадян є ще й велика кількість родин, для яких подорож у відпустку – це надто велике задоволення. Третина опитуваних говорить, що на поїздки просто не має грошей. І таких стає дещо більше, ніж минулими роками».

Тим часом, навіть при тому, що криза все ж накладає свій відбиток на літні плани, кожен другий француз таки має намір провести відпустку, не змінюючи традицій. Тобто, відправившись із родиною до моря, чи у гори. Щоправда, є й невеликі поправки: ці поїздки будуть менш тривалими, а місця – менш віддаленими, ніж зазвичай.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG