Доступність посилання

ТОП новини

Мітинги перед Верховною Радою


Біля будівлі Верховної Ради відбувся мітинг прихильників опозиційних політичних сил проти дій влади, 7 вересня 2010 року
Біля будівлі Верховної Ради відбувся мітинг прихильників опозиційних політичних сил проти дій влади, 7 вересня 2010 року

Київ – Будинок Верховної Ради зранку у вівторок оточили два кола мітингуючих. Зсередини, за підрахунками міліції, стояли понад дві тисячі прихильників Партії регіонів та Союзу лівих сил. А понад три тисячі симпатиків опозиційних партії «Батьківщина» і Всеукраїнського об’єднання «Свобода» зібрались біля Маріїнського палацу. На відміну від зали українського парламенту, до сутичок між опонентами не дійшло.

Провладні мітингувальники, під охороною міліції та спеціального загону «Беркут», вишукувалися вздовж Верховної Ради. Дехто спілкуватися з журналістами відмовлявся, і замість відповіді на запитання «Чому ви зібрались під Верховною Радою» я чула: «Я говорю – без коментарів!». А дехто просто відвертався від камер і диктофонів.

Опозиція під стінами парламенту

Несподівано до мене підходить молодий чолов’яга і, представившись Сергієм Миколайовичем із Союзу молоді регіонів України, сказав: «Я прийшов підтримати діючу владу, тому що довіряю цій владі. На неї покладений великий обов’язок – зробити щось корисне для людей. Я думаю, потрібно дати цій владі там рік чи два – ви самі розумієте, що реформування судової системи, наукової, освітньої системи потребують часу. Давайте зачекаємо рік, другий, третій. На сьогоднішній день, я бачу зрушення, наприклад, у молодіжній політиці, тому що влада звернула увагу на проблеми кредитування житла; на проблему, що мало місць бюджетних у вузах».

Опозиція: «Покращення життя уже сьогодні!»


Але прихильники опозиції давати кількарічний шанс владі не хочуть. Олена з Київщини говорить, що опинилася в скруті і не може більше терпіти. «Дивіться, відбувається підвищення жіночого пенсійного віку, підняття комунальних послуг, цін на газ, – говорить вона. – А зарплата ж не піднімається! Ріст інфляції маємо, он метро у Києві по дві гривні, маршрутка, кажуть, чотири гривні буде. А зарплата у мене тисяча гривень. Я можу виїздити кожного дня на роботу за 12 гривень?! Як жити?!»

Сергія з Києва, як він каже, турбує не стільки власна кишеня, скільки загальне становище в Україні. «Повністю відбулася здача інтересів України Московії, – абсолютне розграбування економіки держави, вони (можновладці) зацікавлені тільки у розподілі того, що ще залишилось», – зауважив він.

Мітинг під стінами Ради

x
Мітинг під стінами Ради
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Саме з діяльністю чинної «біло-блакитної» та «червоної» влади прихильники опозиції пов’язують економічні негаразди і розграбування країни, поглиблення «прірви» між багатими і бідними, посилення інтеграції з Росією.

А прихильники Президента та уряду, натомість, покладають провину за проблеми на колишню – «помаранчеву» і «червоно-сердечну» владу. При цьому, і серед перших, і серед других на прапорах можна було побачити написи: «Ми – українці!»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG