Доступність посилання

ТОП новини

Жодного поста ДАІ у межах 50 кілометрів від кордону – віце-прем’єр


У Львові обговорили питання перетину кордону під час Євро – 2012
У Львові обговорили питання перетину кордону під час Євро – 2012

Львів – Перетнути українсько-польський кордон за 5 хвилин – це аж ніяк не вигадка і не мрія. Польські урядовці обіцяють, що всі, хто їхатиме на футбол чемпіонату Євро-2012, не витрачатиме багато часу при перетині кордону. Сьогодні у Львові відбулась спільна українсько-польська нарада з питань облаштування державного кордону до Євро-2012 за участю віце-прем’єрів України й Польщі.

Україна проситиме Польщу та УЄФА, щоб на час проведення футбольних матчів Євро-2012 візою для громадян був квиток на футбол, так як це практикується у світі.

Адже, як наголосив віце-прем’єр України Борис Колесніков, людина, яка спроможна придбати квитки на футбол і літак, чи їде на чемпіонат власним автомобілем, заплатила за місце в готелі, не залишиться за кордоном.

На таке побажання польська сторона наразі не відреагувала.

Прикордонний і митний контролі за 5 хвилин

Тим часом підтримано пропозицію українських урядовців, щоб у період чемпіонату прикордонний і митний контролі проводити під час руху потяга, а може, й літака. А ще будуть створені так звані «зелені коридори» для гостей та учасників Євро-2012.

Тобто, мандрівка на футбол через кордон відбуватиметься за принципом єдиної зупинки. Польща сподівається, що до чемпіонату з футболу на чотирьох пунктах перетину українсько-польського кордону діятиме спільний контроль на українській стороні. Невдовзі президенти обох держав мають підписати відповідний документ.

Міністр інфраструктури Польщі Цезар Грабарчик зазначив, що Євро-2012 – великий шанс для обох країн, щоб спільно показати Європі та світові, що Україна й Польща готові належно підготувати грандіозне спортивне видовище. Цей чемпіонат з футболу Польща використовує як шанс на розбудову і поліпшення стану інфраструктури Польщі, наголосив Цезар Грабарчик. Польський уряд виділяє усі необхідні кошти на підготовку до чемпіонату.

До 2012 року Україна і Польща мають розбудувати п’ять спільних пунктів пропуску через кордон. Сьогодні на 500 кілометрах українсько-польського кордону діє лише 6 автомобільних і стільки ж залізничних пунктів пропуску, а це не відповідає міжнародним нормам, тому їх кількість планують збільшити.

Український кордон поза межами здорового глузду


Віце-прем’єр-міністр Борис Колєсніков
Віце-прем’єр-міністр Борис Колєсніков зазначив, що в радіусі 50 кілометрів від кордону не має бути жодного поста ДАІ і численних санітарних служб.

«Я уже доручив міністрові внутрішніх справ, щоб жодного поста ДАІ не було у межах 50 кілометрів від кордону, – наголосив Борис Колесніков. – Це не вкладається у здоровий глузд. І вже прошу зробити доручення від мого імені, щоб жодних фітосанітарних та інших карантинних служб не було на кордоні».

Насамкінець наради віце-прем’єр Польщі Вальдемар Павляк наказав своїм підлеглим обмінятись з українськими колегами номерами мобільних телефонів для тіснішої співпраці.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG