Доступність посилання

ТОП новини

Біля Печерського суду планують криваву провокацію – Целовальнік


Колишній член організації «Тимошенко до відповідальності» Павло Целовальнік демонструє агітматеріали організації
Колишній член організації «Тимошенко до відповідальності» Павло Целовальнік демонструє агітматеріали організації
Київ – Сьогодні біля Печерського райсуду Києва колишній учасник акції «Тимошенко до відповідальності!» заявив журналістам про те, що Партія регіонів на завтра нібито планує провокацію, щоб дискредитувати прихильників колишнього українського прем’єра. Хлопець представився як Павло Целовальнік. Прес-служба Партії регіонів назвала його заяву «наполегливою спробою» представників партії БЮТ дискредитувати їхню політичну силу. В інтерв'ю Радіо Свобода Павло Целовальнік розповів про свій досвід роботи політичного провокатора.

– Павле, яка причина Вашої заяви? Чому Ви вирішили змінити роль учасники акції «Тимошенко до відповідальності!» на опонента?

– Я прекрасно розумію, що наражаюсь на небезпеку і що зараз може загрожувати мені і моїй сім'ї. Причина моєї сьогоднішньої заяви в пресі в тому, що ні за які гроші я не хочу брати участь в організації побоїв і калічень людей, адже я потім не спокутую своєї провини ні перед Богом, ні перед законом. Висловлювати свої політичні уподобання можна різними способами, навіть «чорний» піар працює іноді на опонента, але доходити до крові, щоб вивести депутатів із залу суду, спровокувати і звинуватити їх у побитті й каліченні людей – це вже перебір. Це не політична боротьба, а політичні розбірки.

– Як довго Ви працювали в організації «Тимошенко – до відповідальності!»? Яку роль там виконували?

– У цій організації я почав працювати з 30 червня. Моя основна роль – участь у всіх координаційних зборах і викладення інформації на сайт. Вся та інформація, яке є на сайті «Юля суд крапка ком», викладена мною.

– Павле, скільки загалом працює в організації людей і як розподіляються їхні обов'язки?

Один з агітматеріалів організації


– У цілому в організації 30 людей, але вони поділені на групи. Є люди, що працюють як крикуни в залі суду, в коридорі суду, в дворі, коли проходить прес-конференція, є люди, що займаються відеозйомкою для того, щоб, якщо буде якийсь компрометуючий матеріал, його могли передати в потрібному вигляді і в потрібній нарізці у ЗМІ. Є люди, що займаються нічними розклейками, зокрема також написами «Кірєєв, ми з тобою!», «Кірєєв – молодець!», «Кірєєв, маєш рацію!», листівками, де Юля поруч з Лазаренком з написом «Місце зустрічі змінити не можна».

– Хто є учасниками? Як саме вони ставали членами організації «Тимошенко – до відповідальності!»?

– Більшість із них безробітні. Є декілька студентів. Є так звані «бізнесмени». Але основний скелет – це люди, які потребують грошей. Ніякої ідеології там немає. Всіх цих людей підбирають із тих, що ходив на мітинги за гроші. І далі по ланцюжку, хтось когось приводить. Поспілкувались – підходить чи не підходить. Так потрапляють в організацію.

– Яка система оплати для учасників акцій? Коли надходять гроші і хто виконує функцію касира?

Ціни скачуть до 1000 гривень у день. З кожним намагаються розраховуватися окремо. День відпрацювали – і отримали гроші. Плата відбувається відразу після того, як здається звіт. Ці гроші ми отримували в офісі… Але не на Липській. Нам їх привозив координатор-касир – Мірошниченко Дмитро Олегович. Він отримував вказівки з Липської і привозив гроші нам. Разом обговорювалось, яку роботу треба продумати. Тобто, нам говорили, яку мету треба досягнути. У засобах нас не обмежували, в моральності – також. Головне – досягнення цілі. Таким чином нам дали повний карт-бланш на будь-який вид робіт.

– Як формувалися ідеї для акцій?

– Обговорення цих провокацій відбувалося в офісі, коли вже був складений повністю план бажаного заходу. Потім цей план затверджувався з головним координатором. Я був учасником обговорень всіх заходів, що проводилися з першого липня по вчорашній день.

– Завтра чергове слухання у справі Юлії Тимошенко. Ви вже анонсували журналістам заплановані провокації, що проводитиме організація «Тимошенко – до відповідальності!». Чи може це повпливати завтра на розвиток подій біля Печерського райсуду?

– Я знаю, що завтра судове засідання. Організація… Я не знаю, буде вона продовжувати існування, чи не буде. Можливо, організація завтра оголосить про свій саморозпуск. Можливо, організація завтра оголосить про те, що я провокатор і я наклепник, і, що всі мої дані неправдиві. Я очікую різних варіантів.

– Чи могла вплинути на зміну Вашої позиції вигідніша пропозиція від іншої політичної сили, зокрема партії БЮТ?

– Ніякого зв'язку з партією Юлії Тимошенко я не маю і не мав до цього. Ні, мені ніхто не платив ні більше, ні менше. Причиною моєї заяви стало те, що я не хочу сидіти потім у в'язниці.

Один з агітматеріалів організації

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG