Доступність посилання

ТОП новини

Суд над Тимошенко став схожим на фарс (огляд преси)


Київ – Влада заганяє сама себе в глухий кут справою Тимошенко. А екс-прем’єр цьому тільки підграє, стверджує газета «День». Видання пише, що від самого початку суду над Юлією Тимошенко – процес перетворився на шоу, що набув всіх рис фарсу. Хоч би як підсудна переконувала, що сценарій судилища пишеться в Адміністрації Президента, дуже багато для дискредитації перебігу й результатів процесу зробила вона сама, наголошує видання. А влада ніяк не може визначитися з поведінкою щодо настільки важливої підсудної. Але найголовніше, на думку газетярів, що і без того дискредитована судова система України остаточно втрачає довіру громадян. Стаття так і називається «Судова система – у програші».

Наближення парламентських виборів спонукало соціалістів провести капремонт вже майже «затонулого судна» і замінити керманича. Однак, як констатує «Ділова столиця», партійна історія України не знає прикладів, коли політична сила, що втратила довіру виборців, у подальшому змогла б її повернути. І тим не менш, лебедина пісня Соцпартії ще не проспівана. Як переконує тижневик, цій політичній силі Партія регіонів готує роль «ручної» опозиції та технічного противника для своїх конкурентів на парламентських виборах.

До розданих за безцінь столичних земель «молодою командою» Леоніда Черновецького причетні також і представники чинної київської влади на чолі з регіоналом Олександром Поповим. Про це стверджує газета «Україна молода». Конкретні прізвища називаються в статті «Шукайте в райдержадміністраціях».

Із 2013 року паперові державні акти на землю видаватися вже не будуть. Згідно з ухваленим Верховною Радою законом, усю інформацію про ділянки внесуть в Державний земельний кадастр. Закон України «Про Державний земельний кадастр» не лише є однією з головних умов для зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, а й ще повинен навести лад у сфері обліку земельних ділянок. Про плюси і мінуси нового закону розмірковують експерти газети «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG