Доступність посилання

ТОП новини

Стан здоров’я Тимошенко далі погіршується – речниця


Стан здоров’я лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко продовжує погіршуватись, заявила в суботу її прес-секретар Марина Сорока.

Вона нагадала, що колишній Прем’єр-міністр наполягає, щоб її терміново оглянув і зробив аналіз крові саме «лікар, якому вона довіряє».

За її словами, досі немає відповіді від влади і від судді Родіона Кірєєва, який веде процес у кримінальній справі проти колишнього прем’єра про газові контракти з Росією 2009 року, на листа з таким закликом уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової.

Речниця також висловила думку, що якщо у найближчі години до Юлії Тимошенко не допустять лікаря, якому вона довіряє, «це буде підтвердженням того, що влада щось приховує, а хвороба Юлії Тимошенко не є випадковою».

Раніше в суботу прес-служба омбудсмана повідомила, що під час зустрічі з її представниками в слідчому ізоляторі Тимошенко заявила, що їй потрібен негайний аналіз крові, який дасть можливість встановити причину погіршення здоров’я, а в разі обстеження «провладними лікарями» виникає ризик оприлюднення діагнозу.

Перед цим Державна пенітенціарна служба повідомила, що Тимошенко вже втретє «у категоричній формі» відмовилася від обстеження і медичної допомоги, задля яких до Київського слідчого ізолятора в суботу в черговий раз прибула група медичних фахівців МОЗ.

У четвер Тимошенко стало зле в залі суду після того, як раніше того дня суд не допустив до неї лікаря, «якому вона довіряє». Цього ж дня захисники колишнього прем’єра заявляли, що в неї під час перебування під вартою в СІЗО з’явилися «тривожні симптоми» погіршення стану здоров’я, «не схожі на симптоми відомих хвороб». А прокурор у справі попросив суд забезпечити її медичний огляд у СІЗО, для чого в процесі оголосили перерву до понеділка.
XS
SM
MD
LG