Доступність посилання

ТОП новини

Януковичу потрібна підтримка через газові переговори (огляд преси)


Київ – «Влада і опозиція знову не почули одна одну» – у статті під таким заголовком газета «День» коментує дружний вихід опозиції з парламентської зали. Чи правильно зробили б'ютівці, що покинули залу засідань, запитує видання, і відразу ж категорично стверджує: «...звісно ж, так!» Бо їхнього лідера кинули за ґрати і їм потрібно привертати увагу громадськості, що вони й роблять усіма доступними способами. Але, з іншого боку, як зазначає «День», Україна зараз веде важкі газові переговори. І Януковичу, як ніколи, потрібна підтримка всередині країни. І уряду, і парламенту, і всіх партій. Адже Москва, як завжди, використовує конфлікт усередині України у своїх цілях.

Для України ціна на газ – мало не головне питання сезону, пише газета «Голос України». Експерти видання переконують, що, за найгіршим сценарієм, суперечка з Росією може перерости в затяжну газову конфронтацію. Водночас, в умовах майбутнього подорожчання газу можна відшукати й плюси. Адже багатьом підприємствам нічого іншого не залишиться, як провести модернізацію своїх потужностей. Ощадливіше до енергоресурсу, що зросте в ціні, ставитиметься і населення, зазначає парламентське видання.

Цього року експерти обіцяють Україні рекордні урожаї зернових, масляничних культур, картоплі й буряку. Відтак українці можуть сподіватися, що вже у вересні-жовтні подешевшає стандартний продуктовий кошик. Про те, чи справдяться сподівання і ціни на які продукти гарантовано зменшаться, розповідають «Ізвєстія» в Україні».

Водночас, як констатує газета «Сегодня», в Україні дорожчає м’ясо та ковбасні вироби. Причина – зростання цін на комбікорм, енергоносії та інші складові виробництва м’яса. А незабаром, через зменшення поголів’я корів, уже до кінця року подорожчають молочні вироби, прогнозують експерти видання.

Українське пиво стає черговою розмінною монетою і цапом-відбувайлом у переговорах про вступ України у Митний союз. Як інформують «Економічні відомості», співтовариство готує регламент, згідно з яким пиво у пластику не зможе імпортуватися з України. А саме на цю упаковку, як зазначає вкидання, і робили ставку українські пивовари. Стаття називається «Брати» копають яму».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG