Доступність посилання

ТОП новини

Янукович реалізує політику націонал-демократів (огляд преси)


Київ – Через проблеми з переговорами щодо ціни на російський газ в скрутній ситуації опинилася й українська опозиція. Адже, як стверджує газета «День», Янукович фактично зараз реалізує політику націонал-демократів, бо не здає національні інтереси в обмін на дешевий газ. Тут би опозиції і підтримати його... Однак важко підтримувати людину, яка викручує тобі руки й кидає за ґрати. Золотою серединою тут могла б бути нейтральна позиція, але деякі бютівці відверто не гребують ставати на бік Росії в «газовій війні», зазначає видання.

І все ж, у всій цій ситуації є, на думку газети «День», один позитивний момент: мільйони громадян на південному сході країни мають нарешті зрозуміти просту істину, що відносини з Росією псуються зовсім не через націоналістів на Банковій. Просто це дві різні держави з різними стратегічними інтересами. І в кожній вони свої, інколи діаметрально протилежні. І жоден український президент не може влаштувати Російську Федерацію, якщо він обстоює інтереси своєї країни. Про це «День» стверджує в статті «Перед лицем північного сусіда, або Виклик для опозиції».

Фракція НУНС, активізувавши свою діяльність і позбувшись дванадцятьох депутатів відступників отримала шанс вийти з політичної коми, стверджує газета «Україна молода». Чистка піде фракції на користь, і невдовзі варто очікувати ще звільнення кількох однопартійців, прогнозує видання.

Натомість «Ізвєстія в Україні» вважають, що чистка нунсівців – тотожна самогубству фракції. Адже відраховані депутати були кістяком опозиції у Верховній Раді, вважає видання. Тепер вони можуть стати позафракційними, офіційно долученими до пропрезидентської більшості. Послаблення ж противників Віктора Януковича за рік до парламентських виборів приведе Партію регіонів до «чемпіонства» в цих перегонах. І в новій Верховній Раді вона зможе сформувати конституційну більшість, зауважують «Ізвєстія».

Інвестиційній клімат в Україні значно покращився, стверджує газета «Голос України». Саме це, на думку видання, сприяє приходу на український ринок інвесторів, які прагнуть вкладати гроші в енергетичну галузь. Проте, прихід в українську енергетику закордонних компаній має не тільки переваги, а й містить певну небезпеку. Яку саме парламентська газета розповідає в статті «Енергетична приватизація – переваги та приховані загрози».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG