Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура визнала непричетність міської влади до відключення телеканалів


Міська влада Харкова не причетна до відключення трьох опозиційних телеканалів. Про це повідомляє прес-служба харківської міськради із посиланням на підсумки перевірки Генеральної прокуратури, оприлюднені напередодні.

За повідомленням прес-служби, у листі Генерального прокурора Віктора Пшонки йдеться про те, що опитані директор та працівники телекомпанії АТН не змогли надати «документальні підтвердження неправомірної діяльності міської влади», в тому числі міського голови Геннадія Кернеса чи голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, тому «заходи реагування не застосовувались»

«За повідомленням Держкомтелерадіо України, конфлікт, який виник через припинення мовлення телеканалу, підлягає вирішенню у судовому порядку», – йдеться у листі Генпрокурора, на який посилається прес-служба харківської міськради.

Ситуацію навколо відключення телекомпанії АТН у Харкові Генпрокуратура вивчила на доручення Президента, якому журналісти у відкритому листі поскаржилися на незаконне позбавлення їх мовлення. Із середини вересня АТН не має можливості виходити в ефір – санітарна станція відмовляється видавати дозвіл на роботу радіорелейної станції.

Спочатку СЕС посилалася на перевірку, яку треба провести через скаргу мешканки сусіднього із будівлею АТН будинку. Молода жінка, представниця «Молодих регіонів», нарікала на погіршення самопочуття через передавач АТН.

АТН обвинувачує міську владу в тиску на СЕС а також на провайдерів, які досі не випускають в ефір і телеканали «Фора» та «АТВК». Їх пов’язують із лідером обласного осередку «Батьківщини» Арсеном Аваковим.

Наразі керівництво каналів вирішує питання в суді.
XS
SM
MD
LG