Доступність посилання

ТОП новини

Засудження екс-прем’єра «шкодить не так режимові Януковича», як Україні (огляд преси)


Київ – Одна річ – кидати виклик політичному конкурентові, а геть інша – сучасному світові з його рухом прозорості, відкритості та демократичності. За доби Стіва Джобса печерні правила гри – це сміливо. Але наївно. Так газета «День» коментує рішення суду стосовно Юлії Тимошенко. Експерти видання вважають, що засудження екс-прем’єра «шкодить не так режимові Януковича», як Україні. Однак, попри всі негативи, у цій ситуації відкриваються можливості новим людям, (навіть у тій же партії «Батьківщина») реалізуватися, з’являється можливість у нових політичних сил показати себе дієвою опозицією. Зрештою, партія «Батьківщина» зараз отримує шанс стати справжньою політичною партією, а не партією одного лідера. Про це «День» наголошує у статті «У якій країні ми прокинулися сьогодні?»

Найбільше зло для українського селянина, на думку журналістів газети «Україна молода», – це швидкість ухвалення суперечливих урядових рішень, постійна зміна напряму руху: то запроваджують квоти, то ліцензії, то мито, то знімають усі обмеження – без жодного попереднього повідомлення. Але найгірше, на думку газетярів, що влада вважає своїм головним завданням не створення конкурентних умов, а розподілення дотацій. Видання наголошує, що диспаритет цін і невизначеність державної політики руйнують село.

Наступного року майже на 20 відсотків можуть підвищитися пенсії інвалідів війни і на 30 відсотків – виплати сім’ям померлих учасників бойових дій. Збільшення соціальних гарантій передбачене меморандумом, що його уряд підписав із Українським союзом ветеранів Афганістану. Детальніше про це розповідає газета «Факти».

«Про новітню свободу слова, або Як нам перемогти корупцію на окремо взятій території» – у статті під таким заголовком газета «Голос України» розповідає про боротьбу журналістів із незаконними, на їхню думку, діями чиновників, і про марну спробу плинути на них. Видання зауважує, що у друкованих ЗМІ взагалі зникли рубрики, під якими розповідалося б про заходи, вжиті владою після публікації. Влада зрозуміла, що критика в газеті – це не боляче, що нею можна нехтувати, усупереч законодавству, підсумовує парламентське видання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG