Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко можуть судити і за іншими кримінальними справами


Київ – Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив про намір переглянути постанови про закриття справ проти Юлії Тимошенко у 2005 році. Також Пшонка повідомив, що «в роботі» ще справи щодо «кіотських грошей» та автомобілів швидкої допомоги. Колишній заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль висловив упевненість, що влада «може зробити все, що захоче», щоб залишити Тимошенко за ґратами.

Проти Юлії Тимошенко можуть поновити старі кримінальні справи. Про це повідомив Генеральний прокурор України Віктор Пшонка, зазначивши, що «треба дати детальнішу правову оцінку» справам, які розслідували щодо Юлії Тимошенко раніше і були закриті в 2005 році.

«Треба признати сьогодні, чи були законними, чи незаконними ті рішення. Однак, там є не лише постанови Піскуна, але й прийняті судом рішення. Якщо щодо цих справ є поспішності чи порушення закону, буде інше рішення суду», – зазначив Віктор Пшонка.

У 2003 році Генеральна прокуратура збиралася направити до суду справу щодо керівників корпорації «Єдині енергетичні системи», де Юлія Тимошенко була президентом до 1997 року. Як стверджувала прокуратура, Тимошенко «зловживала службовим становищем, керувала злочинною групою і шляхом службової підробки здійснила тяжкі злочини».

Звинувачення стосувались діяльності Тимошенко як керівника корпорації та як віце-прем’єра з питань паливно-енергетичного комплексу.

Проти ЄЕСУ порушувала кримінальну справу і Генеральна прокуратура Росії.

Однак, у 2005 році Святослав Піскун, тогочасний Генеральний прокурор України, заявив, що прокуратура закриває усі кримінальні справи стосовно Юлії Тимошенко «за відсутністю складу злочину» в її діях.

У нашій державі можна все, що хочете – Москаль

Колишній заступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль не виключає можливість поновлення кримінальних справ проти Тимошенко. «У нашій державі можна все, що хочете», – каже він.

Генеральна прокуратура хоче пришвидшення розгляду справ щодо використання «кіотських грошей» та придбання автомобілів швидкої допомоги й скаржиться, що адвокати Тимошенко затягують ознайомлення з матеріалами кримінальних справ.

«Інших кримінальних справ, де була б обвинуваченою Тимошенко, немає», – зазначив Пшонка.

Тож наразі проти Тимошенко відкриті три кримінальні справи. Справа щодо газових угод закінчилася вироком і адвокати готують апеляцію.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG