Доступність посилання

ТОП новини

Україна може залишитися без Шампанського та Коньяку (огляд преси)


Київ – Газета «День» коментує заяви про те, що соратники Юлії Тимошенко «здали» свого лідера. Мовляв, їм вигідніше йти на вибори з гаслом «Юлі – волю!», ніж реально визволяти її з в’язниці. На думку журналістів видання, останні події, що відбуваються у фракції, засвідчують, що цього виключати не можна. Йдеться, зокрема, про переобрання Івана Кириленка з посади голови фракції «БЮТ-Батьківщина». Докладніше про це «День» розповідає в статті «Два запитання до вождів «Батьківщини», або Турчинов зараз хоче монополізувати всі важелі».

Українські банки зробили жорсткішими умови кредитування. За останній місяць процентні ставки виросли з усіх видів споживчих позик: на автомобілі, житло, побутову техніку і кредити готівкою. Водночас терміни кредитування скорочуються. Але справа не в жадібності чиновників, зазначають «Ізвєстія» в Україні». Експерти видання вважають, що у такий спосіб банкіри позбуваються потенційних позичальників, оскільки у них уже не лишилося вільних коштів. Ситуація зміниться не раніше весни наступного року, прогнозує видання.

Урядовці визнали, що тіньовий товарообіг в Україні займає 40% внутрішнього ринку. Тоді як офіційно зареєстровані підприємці сплачуть усі податки і несуть відповідальність за якість товарів, «тіньовиків» ніхто не контролює, і вони ні за що не відповідають. А гроші якщо й витрачають, то лише на хабарі контролерам та чиновникам, зауважують «Економічні відомості». Про те, як уряд збирається боротися з тіньовим товарообігом, йдеться в матеріалі «Чиновники визнали результат».

Україна може залишитися без Шампанського, Коньяку, Кагору, Портвейну, Мадери та Хереса, попереджає газета «Голос України». Причиною, на думку експертів видання, є незграбність учасників переговорного процесу України з Євросоюзом щодо приєднання до Зони вільної торгівлі.Результатом може стати відмова України від уживання географічних зазначень країн Євросоюзу в українському виноробстві. Зміна традиційних для України назв, на думку виноробів, призведе до того, що обсяги реалізації вітчизняних, уже перейменованих, напоїв одразу впадуть на дві третини. Що завдасть відчутних втрат як виноробам, так і бюджету України, попереджає парламентська газета.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG