Доступність посилання

ТОП новини

Так, як судять Тимошенко, не судили навіть за Сталіна – правозахисник


Лук'янівське СІЗО
Лук'янівське СІЗО
Київ – У камері Київського слідчого ізолятора відбувається виїзне засідання Шевченківського райсуду Києва щодо повторного арешту Юлії Тимошенко, повідомив її захисник Сергій Власенко. За його словами, захист Тимошенко просив перенести судове засідання, але суд не надав такої можливості.

Суддя Шевченківського райсуду Києва Андрій Трубніков на прохання Генпрокуратури ухвалив рішення провести засідання у камері Лук'янівсього СІЗО для обрання Юлії Тимошенко запобіжного заходу. Процесуальні дії здійснюються у справі щодо діяльності корпорації Єдині Енергетичні Системи України. Зміст цієї справи є надуманим, його форма не відповідає жодному із законів України, заявив Сергій Власенко.

«Відбувається повний фарс: Тимошенко лежить у ліжку. Прокурор і слідчий сидять поруч у кріслах, що занесли сьогодні туди. О 7-й годині ранку поставили туди стіл, відповідно, Тимошенко розбудили о 6-й ранку. Суддя ухвалював, зокрема, рішення щодо того, щоб надати мені можливість пронести на територію слідчого ізолятора потрібні для роботи документи. При цьому прокурор робив спробу відмовити мені у задоволенні клопотання, мотивуючи це тим, що справа слухається не території Лук’янівсього СІЗО», – сказав Власенко.

Суд поновлює засідання у справі ЄЕСУ у камері СІЗО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Так, як судять Тимошенко, не судили навіть за Сталіна – правозахисник

Таємних судових засідань у приміщеннях слідчого ізолятора не проводили навіть за часів сталінізму, відзначив у коментарі для Радіо Свобода правозахисних Євген Захаров.

Правозахисник Євген Захаров
Правозахисник Євген Захаров
«Я почав пригадувати, чи було колись таке, і нічого не пригадав. Уваги не звертають абсолютно ні на що – ні на закон, ні на її фізичний стан, ні на здоровий глузд. У процесуальному законодавстві немає навіть натяку на те, що судове засідання може проводитися у камері слідчого ізолятора. Це порушення», – зазначив Захаров.

Біля Лук’янівського СІЗО зібралися прихильники колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, які скандують: "Юлі – волю". Всі під’їзди до слідчого ізолятора перекриті машинами для перевезення ув’язнених.

На територію СІЗО не допустили ні народних депутатів, ні журналістів, тому вони очікують біля пропускного пункту.

Юлія Тимошенко залишається під арештом у справі, де її звинувачено у перевищенні влади під час підписання газових угод у 2009 році. Печерський суд визнав Тимошенко винною і призначив покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Розгляд апеляції у цій справі призначений на 13 грудня.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG