Доступність посилання

ТОП новини

Слідчі СБУ прискорюють ознайомлення Тимошенко зі справою ЄЕСУ – захисник


Слідчі у справі щодо корпорації «Єдині енергетичні системи України», яку провадить Служба безпеки України, отримали вказівки швидко закінчити ознайомлення колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з матеріалами справи, заявив сьогодні захисник колишнього прем’єра, народний депутат Сергій Власенко.

За його словами, слідчі повідомили його, що метою цієї вказівки є швидше передати справу на розгляд одного з судів у Харкові.

Як вважає Власенко, ця вказівка надійшла від найвищого державного керівництва. На його думку, так Президент Віктор Янукович реагує на заклики резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи.

Крім того, Власенко нагадав, що Янукович під час перебування в Давосі в відповідь на запитання українських журналістів обіцяв швидко передати справу ЄЕСУ до суду.

При цьому він додав, що наразі захист Тимошенко ознайомився тільки з половиною одного тому матеріалів справи.

Слідчий відділ Управління Служби безпеки України в Харківській області розслідує кримінальну справу за низкою обвинувачень проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, пов’язаних із корпорацією «Єдині енергетичні системи України», якою вона свого часу керувала.

За частиною з них, а саме організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 мільйона гривень, розкрадання та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 мільйонів гривень податку на добавлену вартість, службового підроблення та в ухиленні від сплати 681 тисячі гривень прибуткового податку, слідство вже закінчене й почалося ознайомлення обвинуваченої та її захисників із матеріалами справи.

Водночас щодо вчинення інших злочинів, які інкримінують Тимошенко стосовно ЄЕСУ, а саме організації ухилення від сплати понад 10 мільйонів гривень податків та замаху на розтрату чужого майна – коштів державного бюджету у сумі 405,5 мільйонів доларів США, розслідування далі триває.

При цьому частину однієї з кримінальних справ проти Тимошенко щодо ЄЕСУ, про організацію приховування валютної виручки, закрили, бо зміни до українського законодавства декриміналізували статтю Кримінального кодексу, за якою її звинувачували.

Юлія Тимошенко нині перебуває в слідчому ізоляторі Качанівської виправної колонії в Харкові, до якої її перевели як засуджену в іншій кримінальній справі, про перевищення службових повноважень під час укладення 2009 року газових угод із Росією, до семи років ув’язнення.
XS
SM
MD
LG