Доступність посилання

ТОП новини

Луценка мають звільнити через відсутність складу злочину – захист


Київ – Справу проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, якого звинувачують у зловживанні посадою та привласненні чужого майна, слід закрити за відсутністю складу злочину, вважає його захист. Таку позицію адвокати Луценка висловили сьогодні на судових дебатах у печерському суді Києва. Дебати у справі екс-міністра завершать виступи самих обвинувачених – Юрія Луценка та його водія Леоніда Приступлюка.

У Печерському районному суді Києва триває стадія дебатів сторін у кримінальній справі колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Очікуються виступи адвокатів Ігоря Фоміна, Оксани Дитинко, Ігоря Балика та громадського захисника екс-міністра, його дружини Ірини Луценко.

Згодом з останнім словом має виступити сам Юрій Луценко.

У вівторок сторона державного обвинувачення у справі попросила засудити Луценка до 4 років і 6 місяців позбавлення волі. Про це прокурор Дмитро Лобань заявив на судовому засіданні.

Прокуратура просить також для колишнього водія Луценка Леоніда Приступлюка покарання у вигляді 3 років позбавлення волі умовно.

Раніше прокурор заявив, що вважає повністю доведеною провину колишнього міністра у незаконності працевлаштування Леоніда Приступлюка в МВС, надання йому квартири та нарахування пенсії, а також провину самого Приступлюка.

Захист Луценка попросив суд ухвалити виправдальний вирок. Як заявив адвокат Олексій Баганець, у діях його підзахисного не було складу злочину.
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG