Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» вимагає від влади припинити спекуляції на темі здоров’я Тимошенко


Партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», яку очолює ув’язнена колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, вимагає від влади припинити спекуляції на темі здоров’я Тимошенко та тиск на закордонних лікарів, мовиться в оприлюдненій сьогодні заяві партії.

І Генеральний прокурор Віктор Пшонка, і чиновники з МОЗ та МЗС займаються ні чим іншим, ніж «маніпулюванням інформацією та свідомими політичними спекуляціями», вважає партія.

Зокрема, попередню заяву Міністерства закордонних справ, що лікарі з Канади, які брали участь у міжнародній комісії для обстеження стану здоров’я Тимошенко, мали нижчу кваліфікацію, ніж їхні німецькі й українські колеги, в заяві «Батьківщини» названо «неприпустимим фактом», яким чинна українська влада «фактично висловила недовіру урядові Канади, за ініціативою якого для обстеження Юлії Тимошенко було направлено саме тих лікарів, які прибули в Україну».

«Подібні заяви однозначно є тиском на лікарів, які проводили діагностику, і цей тиск має бути негайно припинений», – заявили в «Батьківщині».

Учора Міністерство закордонних справ у своїй заяві звернуло увагу, що коли Німеччина відрядила до складу спільної комісії «відомих профільних фахівців із репутацією, яка не викликає сумнівів, та професорськими ступенями», і такого ж рівня фахівців ввело до складу комісії і Міністерство охорони здоров’я України, то канадська частина комісії «формувалася за ініціативою української громади в цій країні і в результаті була організована з двох сімейних лікарів та одного гінеколога».

А Міністерство охорони здоров’я, зі свого боку, заявило вчора, що поширене в засобах інформації повідомлення, начебто лікарі радять Тимошенко хірургічне втручання, не відповідає дійсності. Зокрема, за словами іноземних та українських лікарів, необхідності у госпіталізації та оперуванні Юлії Тимошенко немає, заявило МОЗ. Тим часом захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко заявляв, що іноземні лікарі констатували стан здоров’я Тимошенко як тяжкий і наголосили, що вона потребує спеціалізованого лікування за межами колонії. Власенко також заявив, що Тимошенко чула від іноземних лікарів, що оперативне втручання у її ситуації не виключається.
XS
SM
MD
LG