Доступність посилання

ТОП новини

Діагноз Тимошенко серйозний, її лікували погано – євродепутат від Чехії


Депутат Європейського парламенту від Чехії, лікар за фахом і колишній міністр охорони здоров’я Чехії Зузана Ройтова заявила сьогодні, перебуваючи в Києві, що колишнього Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко, на її думку, в ув’язненні не лікували належним чином, а її діагноз серйозний.

Такий висновок вона зробила, ознайомившись в Україні з частиною медичної документації Тимошенко ще за листопад минулого року, сказала Ройтова телефоном чеському агентству ČTK. При цьому зустрітися з самою Тимошенко їй не дозволили.

Тепер євродепутат значно серйозніше ставиться до побоювань родини Тимошенко, що колишній прем’єр могла зазнати впливу токсичних речовин, щоб змусити її піддатися на тиск українського режиму, сказала Ройтова.

Тимошенко «позбавлена засадничих прав, які повинен мати кожен навіть у в’язниці, тим більше після політичного процесу», додала євродепутат, яка вчора прибула до Києва, щоб підготувати для керівництва Європарламенту доповідь про ситуацію зі станом здоров’я Тимошенко.

За її словами, вона запропонує, щоб міжнародна спільнота, включно з Європейським Союзом, вимагала незалежного аналізу зразків тканин Тимошенко.

Ройтова також високо оцінила роботу іноземних лікарів, які обстежували Тимошенко минулого тижня, і висловила занепокоєння «передчасним і спотвореним тлумаченням» результатів обстеження, включно з «нападами на компетентність» канадських лікарів.

Водночас вона підтвердила, що остаточних лікарських висновків німецьких і канадських фахівців наразі ще немає. За її словами, вони мали б надійти наприкінці тижня.
XS
SM
MD
LG