Доступність посилання

ТОП новини

Співпраця з Митним союзом у форматі «3+1» цікава для країн СНД – Янукович


Запропонована Україною форма співпраці з Митним союзом у форматі «3+1» цікава для більшості країн СНД, вважає Президент України Віктор Янукович.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Янукович у своєму виступі на урочистому зібранні з нагоди 80-річчя Дніпропетровської області нагадав, що «запропонована Україною формула «3+1» є актуальною і цікавою для більшості країн СНД, які також шукають свою модель співпраці з цим інтеграційним об'єднанням».

Президент нагадав, що минулого року по суті завершився переговорний процес щодо створення зони вільної торгівлі та політичної асоціації України та ЄС.

«Розраховуємо, що вже цього року документ буде парафований», – цитує Президента його прес-служба.

Раніше чільні українські урядовці заявляли, що Україна не має наміру вступати в Митний союз під керівництвом Росії, до чого Москва запрошує Київ, але хотіла б співпраці з ним в особливому форматі «3+1», маючи на увазі трьох нинішніх членів об’єднання – Росію, Казахстан і Білорусь – та Україну. Росія виключає таку можливість.

У Європейському Союзі не раз заявляли, що для України неможливо мати зону вільної торгівлі з Євросоюзом, про яку вона прагне укласти договір, і одночасно стати повноправним членом Митного союзу, чого від Києва домагається Москва.
XS
SM
MD
LG