Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко й за новим обстеженням не потребує хірургічного лікування – пенітенціарна служба


У висновку вчорашніх інструментальних досліджень стану здоров’я колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, який сьогодні підписали сім лікарів, зокрема, мовиться, що «виявлені зміни не є такими, що потребують хірургічного лікування», повідомила Державна пенітенціарна служба.

За цим повідомленням, у висновку також зазначено, що «результати додаткової променевої діагностики не змінюють викладеного діагнозу та рекомендацій щодо попереднього лікування» Тимошенко.

Учора під вечір Державна пенітенціарна служба також оприлюднила фотокопію особистої рукописної заяви Тимошенко з проханням провести згадане додаткове обстеження стану її здоров’я, датовану позавчорашнім днем.

Окремо пенітенціарна служба підтверджувала вчора, що Тимошенко під час її обстеження міжнародною медичною комісією минулого тижня відмовилася надати кров для аналізу, оприлюднивши акт про це, датований 15 лютого і підписаний чотирма лікарями зі складу міжнародної комісії, про відмову Тимошенко підписати «інформовану згоду», якої вимагає українське законодавство, на те, щоб надати кров для лабораторних досліджень.

Як мовиться в акті, при цьому Тимошенко пропонували взяти в неї кров у трьох зразках, один із яких мав би досліджуватися в Україні, інший у лабораторіях клінік, запропонованих канадськими лікарями, і третій мав би зберігатися в Україні для контрольних досліджень.

Раніше вчора захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко заперечував повідомлення пенітенціарної служби, що те обстеження здійснили на прохання Юлії Тимошенко, а також стверджував, що вона готова здати кров на аналіз, але тільки «незалежним лікарям».

Як повідомляла пенітенціарна служба, Тимошенко вчора влаштували додаткове обстеження в одному з медичних закладів Харкова: на прохання Тимошенко, а також у рамках реалізації рекомендацій іноземних лікарів, що входили до складу міжнародної медичної комісії, їй зробили рентгенографію, комплексну спіральну комп’ютерну томографію і магнітно-резонансну томографію. При цьому пенітенціарна служба звернула увагу, що від клінічного аналізу крові Тимошенко вкотре відмовилась.
XS
SM
MD
LG