Доступність посилання

ТОП новини

102 дні до Євро: проблеми ще є


«Ціни у нас достатньо високі – це дійсно проблема» – віце-прем’єр-міністр України
«Ціни у нас достатньо високі – це дійсно проблема» – віце-прем’єр-міністр України
Київ – Україна і Польща готові провести Чемпіонат Європи з футболу 2012 року на високому рівні. Проте однією з головних проблем, особливо в Україні, залишається розміщення вболівальників. Про це в понеділок заявив операційний директор УЄФА Мартін Каллен під час телемосту «Київ – Варшава. Сто днів до Євро-2012». Крім того, невирішеним в обох країнах залишається мовне питання. Ані українці, ані поляки, які працюють в громадському сервісі чи в правоохоронних органах, не говорять англійською мовою. Проте організатори від обох сторін запевняють, що підготовка йде за планом.

За 102 дні до початку Євро-2012 Україні слід було б вирішити питання про зниження цін в низці українських готелів. Наразі вони надто високі і тим самим псують імідж України, наголошує операційний директор УЄФА Мартін Каллен.

«Однак ці надзвичайно високі ціни, що їх встановлюють деякі готелі, створюють поганий імідж для країни-проведення, України та й для всього турніру, – зауважив Каллен. – Я особисто хочу попросити цих людей, щоб вони раціонально й розумно підходили до цього питання. Інакше, якщо ціни так і залишаться на такому височенному рівні – у них гостей взагалі не буде».

За словами Мартіна Каллена, в цілому в Україні достатньо місць, щоб розмістити вболівальників за доступними цінами.

«Ціни – це дійсно проблема» – віце-прем’єр-міністр України

У свою чергу українські організатори Євро-2012 також не раз звертали увагу власників готелів на те, що через завищені ціни вони можуть залишитися напівпорожніми.

«Ціни у нас достатньо високі, – говорить віце-прем’єр-міністр, міністр інфраструктури України Борис Колесніков. – Ціни – це дійсно проблема. Але ми попередили свої готелі, що Європа не така велика і сьогодні є дешеві компанії».

За словами Бориса Колеснікова, Україна з 15 травня на два місяці запровадить режим «відкритого неба». «Із 15 травня по 15 липня небо буде відкрито для всіх авіакомпаній, які в світі існують і які мають відповідну ліцензію, тобто усі права. Крім того, ми закінчуємо переговори з одним з найбільших «лоу-костерів» і я думаю, що нам вдасться домогтися дешевих польотів вже до початку чемпіонату. Тому дорогі готелі можуть залишитися напівпорожні. Все одно всі квитки куплені. Це велика пересторога для власників готелів, оскільки сто відсотків готелів – приватні», – сказав Борис Колесніков.

Проблема безпеки і медичних послуг

Директор Турніру УЄФА ЄВРО-2012 у Польщі Адам Олькович говорить, що європейські вболівальники готові платити 30-50 євро за номер. За його словами, загалом підготовка як в Україні, так і у Польщі відбувається як належить. І наразі першочерговим питанням для обох держав є проблема безпеки і медичних послуг.

«Чергове питання – це безпека стадіонів і відповідних офіційних місць. І якщо йдеться про безпеку масових заходів, то це – організатори, стадіон. Ми маємо комплексний підхід до концепції безпеки і тісно співпрацюємо з урядом. Але закон говорить, що організатор відповідає за безпеку: це міжнародні, інформаційні центри, це трансферні готелі, це готелі для потреб УЄФА», – наголосив Адам Олькович.

Перекладачами будуть волонтери

Наразі і в Україні, і в Польщі активно вивчають англійську мову як правоохоронці, так і працівники громадського сервісу, наприклад, водії автобусів, провідники тощо, говорить директор урядової спілки PL.2012 Марцин Херра.

«Всі будуть підготовлені. Але ми готуємося, вчимося, щоб було якнайкраще. Ми усвідомлюємо, що посмішка, атмосфера і бажання допомогти і зацікавленість – це те, що буде враховуватися під час Євро», – каже Марцин Херра.

Усі чиновники визнають, що вивчити іноземну мову за такий короткий термін неможливо. Тому перекладачами під час Євро будуть волонтери.

Також в Україні ще до кінця не вирішено проблему орієнтування в містах для іноземних туристів. Це визнає і віце-прем’єр-міністр, міністр інфраструктури України Борис Колесніков.
  • Зображення 16x9

    Наталка Коваленко

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2005 року. Магістр Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Народилася на Полтавщині 1984 року. Кореспондентка та редакторка сайту Радіо Свобода

     

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG