Доступність посилання

ТОП новини

Захист Тимошенко: розгляд суду по ЄЕСУ може затягнутися на кілька місяців


Олександр Плахотнюк
Олександр Плахотнюк
Київ – 19 квітня у Київському районному суді Харкова розпочнеться попереднє слухання справи за звинуваченням екс-прем’єра Юлії Тимошенко у фінансових порушеннях корпорації «Єдині енергетичні системи». Через стан здоров’я Юлія Тимошенко не буде присутня на засіданні. Проте, як заявив в інтерв’ю Радіо Свобода захисник Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк, попереднє слухання можливе без її присутності.

– Які перспективи розгляду цього питання за умови, що Юлія Тимошенко не буде присутня на засіданні?


– Питання може бути розглянуто. Її неявка у суд не перешкоджає попередньому розгляду справи. Попередній розгляд може відбутися і за її відсутності. Суд може ухвалити рішення про відкладення слухання справи і до її одужання. Але розгляд справи за її відсутності не є порушенням.

– Захист Тимошенко заявляв клопотання про зупинення провадження у справі щодо діяльності ЄЕСУ у зв’язку зі станом здоров’я екс-прем’єра. Чи наполягатимете і далі на цьому?

– Питання про відкладення справи до одужання Юлії Тимошенко ставилося захистом ще на стадії досудового слідства. Зрозуміло, що воно порушуватиметься і у судовому засіданні. Не можна слухати без неї справу по суті. Тому захист порушуватиме це питання. Але яке рішення ухвалить суд, стане відомо за наслідками попереднього розгляду справи.

– Якими будуть подальші дії захисту?
Ставитиметься питання про закриття кримінальної справи за відсутності у діях Тимошенко складів злочинів, які їй інкримінують
Олександр Плахотнюк

– Є питання, яке захист порушував, порушує і буде порушувати щодо самої справи. Тож, у першу чергу, ставитиметься питання про закриття кримінальної справи за відсутності у діях Тимошенко складів злочинів, які їй інкримінують.

– Як довго може тривати цей процес?


– Це залежатиме від того, якими темпами суд призначатиме слухання цієї справи. Якщо це розглядатиметься у такому режимі, як це робив Печерський суд, тобто, щодня з 9 ранку до 8 вечора, то цей процес може закінчитися швидко. Але якщо режим роботи суду буде звичайним, як по решті справ, то розгляд справи може дещо затягтися. Оскільки питань багато, звинувачень багато, у цьому потрібно розбиратися. Якщо суд захоче розібратися, якщо буде об’єктивно розглядати цю справу, то на кілька місяців він може затягтися.
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG