Доступність посилання

ТОП новини

Росія має намір дозволити постачати сир іще одному українському підприємству


Російська Федеральна служба нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини (Росспоживнагляд) планує дозволити постачання до Росії сиру з четвертого українського підприємства, «Дубнемолоко», повідомив сьогодні керівник служби, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Оніщенко російському агентству «Інтерфакс».

За його словами, інспекція цього підприємства, яку здійснили російські фахівці, дала достатньо підстав для такого дозволу, а згадані раніше недоліки в його роботі можна усунути.

Раніше Росспоживнагляд уже повідомляв, що дозволяє поновити постачання сирів до Росії трьом іншим українським сироварням – «Гадячсирові», Пирятинському сирзаводові і Менській філії підприємства «Прометей».

Росія в лютому заборонила ввезення на свою територію і реалізацію на ній сирів загалом семи українських виробників, звинувативши їх у використанні рослинних компонентів, зокрема, пальмової олії. Українська сторона заперечила це. Після перевірок цих підприємств Росспоживнагляд уже не згадував про рослинні жири, але почав звинувачувати українські підприємства в інших порушеннях російських технічних норм, таких, як російські вимоги до форми, розмірів, маси тощо, і висунув вимогу усунути ці порушення.

В Україні оглядачі називали претензії російської сторони політично мотивованими.
XS
SM
MD
LG