Доступність посилання

ТОП новини

Європейські політики привезли Тимошенко резолюцію


Харків – Найкраще, щоб справу Юлії Тимошенко якнайшвидше розглянув Європейський суд з прав людини – про це у Харкові в п’ятницю після зустрічі з колишнім Прем’єр-міністром України заявив лідер групи «Альянс лібералів та демократів» у Європарламенті Гі Вергофстадт. Разом з групою європейських політиків він зустрівся з Тимошенко у харківській лікарні. Цього дня засуджена лідер «Батьківщини» хотіла потрапити на похорон свого свекра, але Пенітенціарна служба дозволила їй лише зустріч із делегацією Європарламенту.

Група європейських депутатів, до якої увійшли керівник групи «Альянс лібералів і демократів» Європарламенту Гі Вергофстадт, лідер Міжнародного інтернаціоналу лібералів Європарламенту Йоханнес Корнеліс Ван Баален і лідер польської ліберальної опозиції Януш Палікот, передала Юлії Тимошенко резолюцію Європарламенту стосовно України, ухвалену в четвер. У цьому документі європарламентарі закликали негайно звільнити засуджених в Україні за політичними мотивами.

У Харкові пролунала трохи інша пропозиція. Найкращою можливістю полагодити «невелику трагедію», як висловився бельгійський політик, було б передання справи Тимошенко до Європейського суду з прав людини.
Гі Вергофстадт
Гі Вергофстадт

«Краще, щоб справу пані Тимошенко якнайшвидше передали до Європейського суду з прав людини, щоб не втрачати час. Це має бути можливим. Є кілька юридичних процедур: перше рішення в суді, апеляція, тепер касація, є нові затримки процедури перед касацією. Найкраще, що можна зробити, це передати одразу справу до Європейського суду. Це незалежна інституція, і з цим усі згодні. І тоді ми швидко дізнаємося, хто правий, а хто ні», – висловив свою позицію керівник групи «Альянс лібералів і демократів» Європарламенту.

Гі Вергофстадт із Юлією Тимошенко знайомий давно – вони були прем’єрами України та Бельгії і кілька разів зустрічалися.

Влада не мала підстав відмовити Тимошенко бути на похороні – захист

Бельгійський політик у Харкові розкритикував рішення представників української Пенітенціарної служби щодо заборони Юлії Тимошенко побувати на похоронах її свекра.

«Коли ти втратив когось у родині, то приїхати на похорони, зустрітися з рідними – це найменше, що ти можеш зробити», – наголосив голова групи «Альянс лібералів і демократів» Європарламенту Гі Вергофстадт.

Захист Юлії Тимошенко заявив у п’ятницю, що влада не мала підстав відмовити Тимошенко бути на похороні.

«Це не розбіжності, не суперечка в законах. Просто різні закони використовуються по-різному, а в Кримінально-виконавчому кодексі чіткого визначення немає. Але у нас є конституційний принцип, що всі невизначеності тлумачаться на користь обвинувачуваного», – зазначив захисник екс-прем’єра Сергій Власенко.

Розгляд касації у справі Юлії Тимошенко призначено на 26 червня. Восени колишнього прем’єра засудили до семи років за звинуваченням у перевищенні службових повноважень.

Читайте більше тут:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG