Доступність посилання

ТОП новини

В ООН не бачать можливості амністії за злочини в Сирії


Верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей заявила в суботу, що амністія за серйозні злочини, скоєні в Сирії, неможлива.

Як сказала вона в інтерв’ю агентству Associated Press, існує аргумент, що така амністія збільшила б імовірність добровільного відходу від влади нинішніх сирійських керівників, але це було б порушенням міжнародного права.

«Відповідальність мусить настати», – наголосила вона.

У п’ятницю Рада ООН із прав людини засудила владу Сирії за масове вбивство цивільних у регіоні Хула понад тиждень тому і закликала здійснити розслідування ООН, щоб визначити винних і притягти їх до відповідальності.

Становище в Сирії і навколо неї різко загострилося протягом останнього тижня після так званої «різанини в Хулі», що сталася минулої п’ятниці в регіоні Хула в сирійській провінції Хомс, який охоплює кілька містечок і сіл. Серед 108 загиблих було 49 дітей і 34 жінки. ООН констатувала, що частина загинула від важкої зброї, яку має тільки сирійська урядова армія, а більшість була просто страчена. Очевидці заявляють, що людей розстрілювали і різали проурядові ополчення «шабіха». Дамаск відкидає свою причетність і звинувачує в різанині неуточнені «збройні угруповання», які виступають проти сирійської влади. Рада безпеки ООН уже засуджувала за цю трагедію владу Сирії.
XS
SM
MD
LG