Доступність посилання

ТОП новини

Захисники української мови оголосили безстроковий протест (ВІДЕО)


На захист української - безстроковий протест
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

На захист української – безстроковий протест

Під стінами Верховної Ради в вівторок під вечір почалася акція протесту проти законопроекту «Про засади державної мовної політики», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як заявляють активісти, це мирна безстрокова акція, учасники якої будуть чергувати щодня і, не виключено, це триватиме і вночі.

На думку протестувальників, ухвалення цього законопроекту є грубим порушенням Конституції і призведе до занепаду української мови.

Організаторами акції виступають опозиційні політичні партії. Раніше проведення такої акції анонсував Арсеній Яценюк та інші лідери мовних протестів під Верховною Радою раніше в вівторок.

Акція протесту буде тривати до перших чисел липня, коли законопроект «Про засади державної мовної політики» мають розглядати у другому читанні.

Раніше в вівторок Верховна Рада голосами 234 із 248 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, ухвалила в першому читанні законопроект «Про засади державної мовної політики», ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком. У пояснювальній записці, зокрема, зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова має стати регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України з 27, – як вважає опозиція, за рахунок української.
XS
SM
MD
LG