Доступність посилання

ТОП новини

Супротивники мовного законопроекту пішли до західних дипломатів


Супротивники мовного законопроекту просять допомоги у західних країн
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Супротивники мовного законопроекту просять допомоги у західних країн

Марічка Дачковська


Київ – Активісти громадських організацій, зокрема, руху «Відсіч», «Не будь байдужим», «Простір Свободи», протестують проти мовного законопроекту Колесніченка-Ківалова. Вони влаштувавши своєрідний квест посольствами низки держав в Україні.

Учасники акції передали представникам західних держав звернення українською та англійською мовами з проханням вплинути на ситуацію, що склалася.

«Ми не будемо стрибати на «Беркут»… Ми будемо займатися шаленою роботою по регіонах, де будемо понижувати всіма способами рейтинг будь-якого депутата, який проголосує за цей законопроект, щоби принаймні цих депутатів не було у наступній Верховній Раді», – зазначає активістка та організатор акції Катерина Чепура.

Загалом громадські активісти заявили про себе у посольствах 12 країн, серед них: Польща, Італія, Канада, Франція, Австрія, Німеччина, Швеція.

Проект закону «Про засади державної мовної політики» Верховна Рада розглядатиме у другому читанні 19 червня. Однак, учасники акції ставлять цей факт під сумнів, оскільки такий короткий проміжок часу не відповідає нормам закону. П’ятого червня «мовний» законопроект ухвалили у першому читанні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG