Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд підтвердив вирок тризубівцям за пошкодження бюста Сталіна в Запоріжжі


Сталін у Запоріжжі, ще цілий і з головою на фото 2010 року
Сталін у Запоріжжі, ще цілий і з головою на фото 2010 року
Апеляційний суд Запорізької області залишив сьогодні чинним вирок членам Всеукраїнської організації «Тризуб» імені Степана Бандери, засудженим за пошкодження погруддя Сталіна в Запоріжжі.

Суд відхилив апеляцію захисту з вимогою визнати засуджених у цій кримінальній справі не винними і підтвердив вирок суду першої інстанції в частині кваліфікації дій і покарання, повідомило агентство УНІАН із посиланням на державного обвинувача, старшого прокурора прокуратури Запорізької області Андрія Кметя.

Водночас, за словами прокурора, суд вирішив зменшити суму матеріальної шкоди, яку засуджені мають виплатити обкомові КПУ, на 3 тисячі 200 гривень, що становить вартість 100 кілограмів силуміну, з якого було виготовлене погруддя.

Тепер за рішенням суду засуджені за відпилювання голови скульптури Сталіна члени «Тризубу» мають виплатити Запорізькому обласному комітетові Комуністичної партії України 106 тисяч 628 гривень завданої матеріальної шкоди.

У грудні минулого року Жовтневий суд Запоріжжя засудив групу тризубівців умовно до 2–3 років обмеження волі з випробувальними термінами в 1–2 роки.

Їх визнали винними в пошкодженні майна Запорізького обкому КПУ – погруддя Сталіна, встановленого біля будівлі, – якому 28 грудня 2010 року відпиляли голову.

Через кілька днів, уже новорічної ночі, цю скульптуру цілком знищили вибухом. Слідство в цій справі ще не завершене.

Та вже 7 листопада минулого року комуністи знову встановили бюст радянського вождя в спеціально зведеній скляній прибудові до будівлі обкому, назвавши його «архітектурним елементом інтер’єру».
XS
SM
MD
LG