Доступність посилання

ТОП новини

Співдоповідачі ПАРЄ не встановили, чи правдиві заяви про побиття Тимошенко в колонії


Майліс Репс (л) і Марієтта де Пурбе-Лундін (п), на знімку в Харкові після відвідин Юлії Тимошенко 16 травня 2012 року (фото О. Овчинникова)
Майліс Репс (л) і Марієтта де Пурбе-Лундін (п), на знімку в Харкові після відвідин Юлії Тимошенко 16 травня 2012 року (фото О. Овчинникова)
Співдоповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи щодо України Майліс Репс та Марієтта де Пурбе-Лундін не змогли дійти висновків щодо правдивості повідомлень про побиття колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в колонії в ніч на 21 квітня при спробі перевезти її до лікарні, мовиться в інформаційній записці співдоповідачів за підсумками візитів до України 26–30 березня та 14–18 травня, затвердженій у середу на засіданні Моніторингового комітету ПАРЄ у Страсбурзі.

«Питання її примусового перевезення та обвинувачень у поганому поводженні є дуже суперечливим і політизованим», – мовиться в документі, як його цитує агентство УНІАН.

Співдоповідачі звертають увагу на те, що заяви експертів та чиновників досить часто суперечили одні одним. «Як результат, ми не можемо винести судження щодо правдивості тверджень як уряду, так і Юлії Тимошенко», – заявили авторки інформаційної записки.

Юлія Тимошенко, яка перебуває в ув’язненні, заявляє, що зазнала фізичного насильства і тілесних ушкоджень із боку працівників виправної колонії. У правоохоронних органах запевняють, що заяви про побиття неправдиві, синці колишнього прем’єра мають інше походження, а порушень у діях працівників колонії не було.
XS
SM
MD
LG