Доступність посилання

ТОП новини

Стросс-Кан і дружина позиваються до преси через статтю про розлучення


Домінік Стросс-Кан (с) із дружиною Анн Сінклер (л) і адвокатом після засідання суду в Нью-Йорку 23 серпня 2011 року
Домінік Стросс-Кан (с) із дружиною Анн Сінклер (л) і адвокатом після засідання суду в Нью-Йорку 23 серпня 2011 року
Колишній директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан і його дружина протягом останніх 20 років Анн Сінклер оголосили в п’ятницю, що позиватимуться до французького журналу за втручання в їхнє приватне життя через повідомлення про те, що вони розлучилися.

При цьому вони не уточнили, чи не збираються вони розлучатися насправді.

Гламурний журнал Closer повідомив у п’ятницю, що подружжя розлучилося і що Сінклер, журналістка і спадкоємиця великих статків, іще майже місяць тому попросила Стросс-Кана вибратися з їхнього помешкання в центрі Парижа.

63-річний Домінік Ґастон Андре Стросс-Кан відомий своїм нестриманим ставленням до жіночих принад, через що протягом минулого року пережив цілу низку судових справ. Дружина весь той час публічно підтримувала його.

Проти Стросс-Кана нині розслідують справу у Франції, яка стосується його можливої причетності до мережі організованої проституції. Він визнає, що брав участь в інкримінованих йому оргіях, але, за словами його адвокатів, не знав, що користувався послугами саме повій.

Минулого року він мусив подати в відставку з посади керівника МВФ через інший секс-скандал: його звинувачували в намаганні зґвалтувати покоївку в нью-йоркському готелі. Цю справу врешті закрили, а Стросс-Кан заявляв, що секс там був суто добровільний. Через ту справу він втратив можливість кандидувати на президента Франції від Соціалістичної партії.

2008 року Стросс-Кана вже звинувачували в змушуванні до статевих відносин підпорядкованої йому працівниці МВФ, але тоді він обійшовся публічним вибаченням і залишився на посаді керівника фонду.

Проти нього розслідували й іншу справу – про спробу зґвалтування ще 2003 року, – але її закрили через термін давності. У ній Стросс-Кан теж визнав, що здійснив сексуальне посягання.
XS
SM
MD
LG