Доступність посилання

ТОП новини

Судмедексперти не дали прямої відповіді, чи може Тимошенко брати участь у суді – Власенко


Сергій Власенко, архівне фото
Сергій Власенко, архівне фото
Судово-медична експертиза стану здоров’я колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко не містить прямої відповіді на запитання, чи може вона брати участь у судових засіданнях, заявив у п’ятницю її захисник Сергій Власенко.

«На основне запитання вони не ризикнули відповісти прямо. Суд просив відповісти на запитання, чи може Тимошенко брати участь у судових засіданнях. Вони написали (цитую не дослівно, але близько до тексту): беручи до уваги медичну документацію, дійшли висновку, що стан здоров’я дозволяє їй брати участь у заходах поза межами лікарні, які потребують сприйняття письмової та усної мови», – сказав Власенко агентству «Інтерфакс-Україна».

Захисник додав, що результати експертизи в трьох томах надійшли до суду в п’ятницю близько 15-ї години, і він не мав можливості ознайомитися з матеріалами експертизи в повному обсязі.

Експертизу призначив Київський районний суд Харкова ще 25 червня, і вона мала бути здійснена до 10 липня, але дотепер її результатів не було. Сама Юлія Тимошенко відмовилася від огляду, і судово-медичні експерти заявили, що їм потрібен додатковий час, щоб скласти висновки за результатами вивчення медичної документації колишнього прем’єра. Через це вже вдруге були перенесені розгляди і справи щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України», і касації на вирок Тимошенко в «газовій справі».
XS
SM
MD
LG