Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не планують повертати до колонії – начальник


Качанівська колонія на околиці Харкова, архівне фото
Качанівська колонія на околиці Харкова, архівне фото
Колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко наразі не планують переводити з центральної клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, де вона нині перебуває на лікуванні, до Качанівської виправної колонії в Харкові, де вона відбуває покарання, заявив у вівторок начальник колонії Іван Первушкін.

За його словами, він не має такої інформації, і для самого переведення немає підстав.

Зокрема, сказав він, для переведення Тимошенко необхідний висновок лікарів про стан її здоров’я.

Начальник також підтвердив, що сусідку Тимошенко в лікарняній палаті після завершення курсу лікування повернули до колонії, а на її місце вже доставили іншу хвору засуджену за економічний злочин.

Цього ж дня захисник колишнього прем’єра, народний депутат Сергій Власенко заявляв, що виписка з лікарні сусідки колишнього прем’єра по палаті і її вивезення «в невідомому напрямку», за його словами, підтверджує інформацію, отриману з «джерел в СБУ і Генпрокуратурі», що колишнього прем’єра планують силоміць вивезти з лікарні. Як сказав Власенко журналістам перед лікарнею в Харкові, це може статися вже в вівторок.

Також у вівторок головний лікар лікарні, де колишня прем’єр нині перебуває на лікуванні, Михайло Афанасьєв уже спростовував попередню заяву захисника колишнього прем’єра такого змісту і заявляв, що її наразі не планують виписувати, бо нині триває «планомірне лікування» за тими рекомендаціями, які надали німецькі лікарі, а питання про виписку вирішуватиметься залежно від стану здоров’я.

Також цього дня Державна пенітенціарна служба повідомляла, що сусідку Тимошенко по палаті, яка мала схоже з колишнім прем’єром захворювання, після «ефективного лікування» і реабілітації виписали.

У понеділок Власенко вже заявляв, що має інформацію, що Тимошенко, за його словами, збираються, «недолікувавши, викинути з лікарні «Укрзалізниці» і притягти назад до Качанівської колонії». Тоді він говорив, що це нібито має статися на вихідні.

Це була вже не перша заява Власенка такого змісту. Попередня, майже місяць тому, була спростована і в лікарні, і в Державній пенітенціарній службі і не справдилася.
XS
SM
MD
LG