Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутат: вибори без опозиційних лідерів стануть для України «соромом»


Депутат Європейського парламенту Чарльз Таннок (група європейських консерваторів і реформістів) вважає, що проведення парламентських виборів без лідерів опозиції – колишнього прем’єра Юлії Тимошенко та колишнього міністра Юрія Луценка – є «соромом» для влади України. Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій на сайті Тимошенко.

«Особисто для мене парламентські вибори в Україні, позбавлені опозиційних лідерів, – сором, а їхній результат не представлятиме реального вердикту народної думки, і ця ситуація підірве легітимність обраних парламентарів», – зазначив Таннок, коментуючи відмову Центральної виборчої комісії зареєструвати Тимошенко та Луценка кандидатами в народні депутати.

Євродепутат також повідомив про намір ініціювати окрему доповідь Європейського парламенту про недемократичність проведення парламентських виборів в Україні. «За згодою, Європейський парламент, коли спостерігає за виборами в країнах ОБСЄ, працює у форматі «трійки» з ОБСЄ та Радою Європи при підготовці спільної фінальної доповіді. Водночас це – добровільна згода, і я, за необхідності, закличу Європарламент підготувати окрему доповідь, яка висвітлить недемократичний клімат, у якому проводяться ці вибори», – наголосив Теннок.

Раніше Центральна виборча комісія України відмовилася зареєструвати кандидатами у народні депутати Юлію Тимошенко та Юрія Луценка. Своє рішення ЦВК мотивувала тим, що обидва колишні високопосадовці нині відбувають покарання за обвинуваченням у скоєнні кримінального злочину.
XS
SM
MD
LG