Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав протиправними дії членів ЦВК Магери і Шелудька


Андрій Магера
Андрій Магера
Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення про реєстрацію колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у депутати за округом №62 у Житомирі та, з огляду на це, визнав протиправними дії двох членів Центральної виборчої комісії. Таке рішення суд виніс у неділю ввечері, повідомляє «Українська правда».

Підставою для скасування реєстрації Сацюка стало непроживання його на території України упродовж останніх п’яти років. Рішення суду винесене за позовом кандидата в одному з округів Києва Ганни Федорченко.

Суд також побачив протиправність у діях двох членів Центрвиборчкому від опозиції – Андрія Магери та Валерія Шелудька. «Визнати протиправними дії члена ЦВК Андрія Магери при підготовці до розгляду на засіданні ЦВК від 3 серпня 2012 питання про реєстрацію кандидатом в депутати в 62 окрузі Володимира Сацюка», – йдеться в рішенні суду.

«Визнати протиправними дії члена ЦВК Валерія Шелудька з повернення скарги кандидата Федорченко без розгляду та невнесення на розгляд ЦВК питання про скасування реєстрації Володимира Сацюка кандидатом у депутати», – також ідеться в рішенні.

Окремою ухвалою суд вирішив «про наведені порушення, допущені членами ЦВК Валерієм Шелудьком і Андрієм Магерою, довести до відома Президента України і голови ЦВК для вжиття відповідних заходів».
XS
SM
MD
LG