Доступність посилання

ТОП новини

У ситуації з ліквідацією банку «Базис» немає ніякої політики, стверджує Добкін


Михайло Добкін
Михайло Добкін
У ситуації з ліквідацією банку «Базис» немає ніякої політики, стверджує голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

«У ситуації з ліквідацією банку «Базис» немає ніякої політики – це економіка і кримінальний злочин, банальна крадіжка», – наводить слова Добкіна прес-служба Харківської облдержадміністрації.

За його словами, фінансові проблеми банку «Базис» пов’язані зі штучним відмиванням коштів з його рахунків, і через це постраждали багато державних і приватних підприємств у Харківській області.

«Йдеться про мільйони доларів. Причому, спроби багатьох керівників забрати кошти, коли вони ще в 2009 році побачили, що у банку почалися складні часи, не мали успіху. У той момент, коли пан Аваков (колишній співвласник банку, екс-голова Харківської облдержадміністрації та голова ХОО ВО «Батьківщина» – ред.) поїхав із країни, забирати там було вже нічого. Гроші вимивалися з рахунків – видавалися кредити своїм же структурам під векселі, які не були нічим підкріплені. І все це відбувалося з 2009 року, таку інформацію дають сьогодні фахівці», – сказав Добкін.

Він також висловив упевненість у тому, що з часом «розсиплються всі розмови про політичні переслідування пана Авакова».

7 липня відбулися обшуки в приміщенні банку «Базис», АТ «Інвестор» та інших структур, що належать екс-голові Харківської облдержадміністрації, голові Харківської обласної організації ВО «Батьківщина» Авакову. Він пов’язував обшук зі своєю опозиційною діяльністю та наміром балотуватися до Верховної Ради. Міліція політичне підґрунтя справи відкидала. Аваков у 2005-2010 роках очолював Харківську обласну державну адміністрацію. 31 січня його було притягнуто як обвинуваченого у кримінальній справі, порушеній за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв’язку з незаконним відчуженням і зміною цільового призначення 55 гектарів землі біля села Пісочин (Харківський районн Харківської області), а також було оголошено у міжнародний розшук. 27 березня було підтверджено інформація про затримання Авакова в місті Фрозіноне (Італія). 12 квітня суд Рима ухвалив рішення про звільнення Авакова з-під варти.
XS
SM
MD
LG