Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті пошуком і перепохованням жертв воєн і репресій займеться комунальне підприємство


Івано-Франківська обласна рада створила сьогодні комунальне підприємство «Пам’ять», яке займатиметься пошуком і перепохованням жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

На сесії облради також затверджений статут цього підприємства.

Як зазначено в статуті, підприємство проводитиме пошук, дослідження, ексгумацію і перепоховання осіб, які загинули внаслідок депортацій, політичних репресій чи воєн, впорядковуватиме і доглядатиме місця поховань, меморіальні цвинтарі, здійснюватиме наукове вивчення історичних подій, пов’язаних із депортаціями і політичними репресіями українців та інших народів на території Івано-Франківщини.

Ці дослідження стосуються часів Першої і Другої світової війни та національно-визвольної боротьби.

Комунальне підприємство «Пам’ять» є об’єктом спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Прикарпаття. Фінансуватиметься він з коштів місцевого бюджету, власних надходжень та благодійних внесків.

У січні сесія Івано-Франківської обласної ради ухвалила обласну Програму перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів на 2012–2013 роки. На її виконання буде надано 400 тисяч гривень.
XS
SM
MD
LG