Доступність посилання

ТОП новини

Співкамерниця Тимошенко: лист про переслідування екс-прем’єра в колонії написаний під її тиском (ДОКУМЕНТ)


Колишня співкамерниця Юлії Тимошенко Юлія Абаплова заявила, що оприлюднений у середу захисником колишнього Прем’єр-міністра Сергієм Власенком її лист про переслідування Тимошенко в колонії був написаний через погрози їй із боку колишнього прем’єра, повідомила Державна пенітенціарна служба.

Прес-служба пенітенціаріїв повідомила, що Абаплова після заяв Власенка висловила бажання зустрітися з журналістами і «сказати правду» і що така зустріч уже відбулася з участю також інших колишніх сусідок Тимошенко в ув’язненні і в лікарні.

У листі Абаплової, датованому 12 вересня і розміщеному на сайті пенітенціарної служби, вона заявляє, що оприлюднений Власенком її лист вона дійсно писала сама, але «під впливом умовлянь і погроз» стосовно неї і її родичів із боку Тимошенко, і переписала в тому листі вручений їй колишнім прем’єром наперед надрукований текст, у чому нині розкаюється.
(Із сайту Державної пенітенціарної служби України)
(Із сайту Державної пенітенціарної служби України)
У середу захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко цитував фрагменти листа Юлії Абаплової за 25 березня, в якому йдеться про знущання з колишнього прем’єра в колонії і про те, що в адміністрації колонії співкамерницю Юлії Тимошенко схиляли оббрехати її.

Уривки з цього листа також оприлюднила прес-служба партії «Батьківщина», лідером якої є Тимошенко.

У вівторок Власенко вже називав фальшивим і зробленим під примусом інше інтерв’ю з Абапловою, яке з’явилося в понеділок в інтернеті і в якому вона, серед іншого, називала хворобливий стан колишнього прем’єра грою; пенітенціарна служба заперечила цю заяву.
XS
SM
MD
LG