Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко ходить сама, коли забувається – колишні співкамерниці


Колишня співкамерниця Юлії Тимошенко в Качанівській колонії Юлія Абаплова і її колишня сусідка в лікарні в Харкові Оксана Мельник заявили в середу на терміново організованій пенітенціарною службою в Харкові прес-конференції, що колишня Прем’єр-міністр могла ходити самостійно, особливо коли над чимось замислювалася.

Юлія Абаплова повідомила, що колишня прем’єр просила її про допомогу, але була здатна сама стояти й ходити, зокрема, щодня сама ходила на зустрічі з адвокатами в колонії.

Вона також додала, що умови, створені у слідчому ізоляторі колонії для Тимошенко, де вони перебували разом, «контрастно відрізняються» від умов звичайних ув’язнених.

Юлія Абаплова заперечила заяву захисника колишнього прем’єра Сергія Власенка, ніби її «садили на п’ять місяців у карцер» за відмову взяти на себе вину за побиття Юлії Тимошенко.

Вона також сказала, що оприлюднене днями інтерв’ю з нею дала сама, без тиску на себе, і підтвердила свою заяву, що оприлюдненого Власенком листа про переслідування Тимошенко в колонії вона писала натомість під примусом колишнього прем’єра.

Абаплова додала, що про нинішню зустріч із пресою теж попросила сама, і ніякого тиску на неї не чинили.

Оксана Мельник, зі свого боку, розповіла, що Юлія Тимошенко перед відвідувачами в лікарні прикидалася хворою, але могла виконувати силові вправи, піднімала гирі вагою до 10 кілограмів, тренувала прес до 50 разів по три підходи тощо.

За словами Мельник, яка три місяці пробула з Тимошенко в одній палаті в лікарні у Харкові, колишня прем’єр могла іноді почати ходити по палаті, а на запитання, як це так, відповісти: «ой, я забула».

Мельник також заявила, що Тимошенко використовувала її як прислугу, а, вживаючи лікарняну їжу, примушувала її куштувати цю їжу першою.

Вона також заперечила висловлені свого часу заяви Власенка, ніби її таємно вивозили з палати Тимошенко в лікарні, як він казав, для того, щоб влаштувати переведення колишнього прем’єра назад до колонії. «Мені він такого не заявляв»,– сказала Оксана Мельник.

Іще одна із заяв Мельник, що відносини між Тимошенко і Власенком доволі близькі, «як між чоловіком і жінкою», зокрема, обіймалися і цілувалися вони так, «як старі друзі поводитися не можуть», заявила вона.

Мельник також заявляла, що Тимошенко якимось чином змусила її неповнолітню дочку приїхати з Криму, де живе її родина, до Харкова з передачею, але на численні перепитування так і не змогла доладу пояснити, що вона мала на увазі.

У вівторок Власенко вже називав фальшивим і зробленим під примусом інше інтерв’ю з Абапловою, яке з’явилося в понеділок в інтернеті і в якому вона, серед іншого, називала хворобливий стан Тимошенко грою; пенітенціарна служба заперечила цю заяву.
XS
SM
MD
LG