Доступність посилання

ТОП новини

Аваков заявив, що має намір ближчими днями повернутися до України


Арсен Аваков, архівне фото
Арсен Аваков, архівне фото
Колишній голова Харківської обладміністрації, голова Харківської обласної організації ВО «Батьківщина» Арсен Аваков, обраний народним депутатом, планує найближчим часом повернутися з Італії до України для роботи в парламенті, заявив він у понеділок агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, він сподівається, що найближчими днями буде пройдено формальності, необхідні для цього.

Аваков нагадав, що, за нормами Конституції України, обраний народний депутат звільняється від будь-яких кримінальних переслідувань.

Авакова, обраного до Верховної Ради за списком ВО «Батьківщина» (24-й у списку), днями вже зареєструвала як депутата Центральна виборча комісія.

Раніше він не раз заявляв, що має намір повернутися до України, як тільки отримає можливість.

В Україні Арсена Авакова обвинувачують у перевищенні влади або службових повноважень із тяжкими наслідками, проти нього порушили кримінальну справу і оголосили в міжнародний розшук; він заперечує звинувачення і називає їх політично вмотивованими й пов’язаними з його опозиційною діяльністю.

Наприкінці березня Авакова затримали в Італії; у квітні суд у Римі ухвалив звільнити його з-під варти, а наприкінці жовтня – відмовити Україні в екстрадиції Авакова. Він весь цей час перебуває в Італії, але притулку в ній не просив.
XS
SM
MD
LG