Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат обвинуваченого в терактах заперечує його явку з повинною


Адвокат підсудного у справі про вчинення терактів у Дніпропетровську та інших містах України Лева Просвірніна Олена Кирилова заперечує, що її підзахисний підписав явку з повинною. Про це захисниця Просвірніна заявила перед початком судового засідання в середу.

За її словами, документ, який підписав її підзахисний, лише має назву «явка з повинною», а насправді таким не є. Адвокат заявила, що ця «явка з повинною» не може бути взята до уваги, оскільки документ не відповідає законодавчим нормам України, адже, за ними, явка з повинною – це власноручно підписане визнання провини.

«У цій «явці» Просвірнін, навпаки, написав рядок: я вважаю себе не винуватим, я не здійснював, я нічого не знав. У цій «явці» під тиском він написав свідчення не проти себе, а проти Сукачова, які теж є неправдивими і спростовуються іншими матеріалами справи», – пояснила Радіо Свобода Олена Кирилова.

Вона також наголосила, що «явку з повинною» її підзахисний написав під тиском.

27 квітня минулого року у Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3 з половиною мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG