Доступність посилання

ТОП новини

ЄС підтвердив пропозицію Іранові про ядерні переговори


Майкл Манн, архівне фото
Майкл Манн, архівне фото
У Європейському Союзі підтверджують пропозицію Іранові від імені шести з провідних країн світу провести чергове коло переговорів про іранську ядерну програму на останньому тижні лютого, з 25-го числа, в Казахстані, заявив у неділю речник верховного представника ЄС із закордонних справ Катрін Аштон Майкл Манн.

Але Іран іще не дав відповіді на цю пропозицію, додав речник чільного дипломата Євросоюзу, яка координує ці переговори з боку п’яти постійних членів Ради безпеки ООН (Великої Британії, Китаю, Росії, США і Франції) та Німеччини.

Раніше в неділю міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салегі заявив, що шість держав запропонували провести нове коло переговорів 25 лютого в Казахстані. При цьому він теж не сказав, чи приймає Іран цю пропозицію.

Наприкінці минулого місяця Іран уже відхиляв іншу пропозицію щодо цих переговорів, попереднє коло яких закінчилося ще в червні минулого року в Москві безрезультатно.

Так само без успіху вже давно тривають аналогічні переговори з Іраном Міжнародного агентства з атомної енергії.

У світі побоюються, що ядерна програма Ірану має приховану мету створити ядерну зброю. Іран заперечує це, але доказів своєї позиції, яких вимагає світова спільнота, не надає.
XS
SM
MD
LG